Written by: Lauren

When my family started at my girl’s preschool back in 2014, I had a very good friend who was as active in the school as I am now say to me, “How can you help?” I think I looked at her like she was crazy at the time but as we kept talking she mentioned to me that everyone here can help in some way and it didn’t need to be anything huge or time consuming. During my time at this amazing preschool, I have made it my personal goal to help with all of the renovation type projects the school has taken on. The largest one to date being the new playground. This project has been a very long time in the making. I have shown a few sneak peeks here and there, but I am excited that it is finally complete and that Cara and Sienna (my four year old twins) and their friends are finally starting to get to enjoy it. I find it fitting that it is almost the start of their last year at this school, and we will be able to leave this playground for so many kids in the future to enjoy!

This is the entry wall into the playground. It was hand painted by two of the moms from the school, Nicole of The Avantgartist and Eli, who did an amazing job! It’s also a gorgeous backdrop for these flowering milkweed plants that help us always keep monarch butterflies in and around our school.

Here’s an overall shot of how the playground turned out. We worked with The Outdoor Classroom Project on the overall design and went for a very natural look with lots of areas to set up for small group activities or centers. 

We created a reading nook sponsored by the Temple’s Sisterhood around this gorgeous tree that has been there for years.

The play structure was designed by Geri of My Playground. It fits our space perfectly and the age kids we are tailoring this space to.

This mud kitchen was a request of the teachers and was generously donated by the Zucker family. I just know the kids will enjoy playing here.

The art easel was also donated by one of our wonderful families. I know the Ross boys will enjoy painting many masterpieces with all of their friends. 

The Michelle and William Ruby Play House is one of my favorite details in this yard … but I am sure you wouldn’t have guessed that (wink). 

We purchased these wooden sheds to store all of the play equipment and art supplies. They fit here perfectly, don’t you think?

This deck can be used as a stage, a spot for circle time, and can have so many other purposes. The cubbies behind will be a great place to store toys and other materials to use in this space.

Another view of the amazing mural. Of course it is super helpful (especially NOW) to have a wash station outside.

I am sure these garden beds will be planted in no time. I can’t wait to see what they use them for …

… and this area will be a fairy garden. Hence the gardening tools between the two spaces.

A sneak peek at the fairy garden starting to take shape!

I absolutely did not work on this project alone. I couldn’t have done it without all of the hard work and tireless efforts from our Director and Assistant Director April and Alana, my other co-presidents Rachel and Marisa, Rob and his entire crew, Nicole and Eli, Jaynes Brothers (our awesome contractors who brought this vision to life), The Outdoor Classroom Project, My Playground, and all of the amazing donors who made this happen. Special thanks to the Ruby family (of which this playground is named) for their very generous donation and all of their support along the way!

0
0

Leave A Comment