We are so excited to be celebrating our 150th post today with a project that is near and dear to our hearts! It was a long process, but Lauren and Scott’s master bedroom is finally complete. Although we posted about the master bathroom a few months ago, the finishing touches put into the master bedroom took a little extra time. Here is a look at the steps it took to get to where we are today: the Inspiration photos, the Construction, the Master Bathroom Remodel, and the before and after shots of this beautiful new retreat.
Before

When Lauren and Scott first moved into their condo in Brentwood, this room (the larger of their two bedrooms) was used as a guestroom and an office space for Scott. It has since been converted into their master bedroom with the addition of a pocket door leading to their newly remodeled bathroom, an extended closet, and a french door that opens up to their outside patio. 

Before remodeling, the layout of the room was off center and slightly awkward.

 
The niche in the corner of the room fit their desk well, but the rest of the furniture was mismatched and ill-fitting.
 
After

Our dad Jackie, of Jackie Bitton Fine Woodworking, took on this special project working “Side by Side” with his daughter to create the room of her dreams. Their main focus was the layout of the room as they knew that once they reoriented the space the room would flow much better.

This over-sized headboard in a soft grey linen, which was created by Lauren and our father, is the main focal point in the room. The two nightstands were designed to give a slightly traditional twist on a modern piece of furniture. These lamps from Z Gallerie were added to create balance, and the bedding was a wedding gift off their Bloomingdale’s registry. Silk throw pillows with a silver and white pattern complete the look.

His and her’s nightstands are accessorized slightly different featuring masculine and feminine touches.

Sheer linen draperies add a softness to the room while the chaise lounge gives the couple an extra place to relax in their space. They kept their room very neutral in different shades of grey and white in keeping with the calm atmosphere they were trying to create.

These two wedding photos were among their favorites and serve as a special reminder of their big day.

The closet wall (which we will be featuring in our next post) was probably the largest construction project in the room. Not only was the closet space extended to fit the length of the room, but this center wall was added as a space to hang Scott’s precious TV. The frosted glass closet doors were purchased at The Sliding Door Company, and when back-lit create a nice effect.

 

Lauren designed this transitional dresser (which our father built) to house more clothing. The space above was the perfect size for Scott and Lauren’s wedding ketubah. The room was finished off nicely with crisp crown moldings, baseboards, and door frames. The already existing bamboo wood floors add a nice natural element to this overall glamorous space.

As we said, this project is truly a special one for us. Lauren felt blessed to be able to design her own furniture for her space and even more lucky to share this experience with her dad. We actually think he enjoyed this project so much that he can’t wait for the next one. Every time he is over he lovingly asks, “What’s next?”.

0
2

Leave A Comment